10. maaliskuuta 2010

Huomiota, mulle, heti!

Olen hiljattain löytänyt työlään vastuunakin jäljiltä käsitteen vapaa-aika, enkä oikein tiedä mitä sillä tekisin. Koska rentoutuminen ja elämästä nauttiminen ei tietenkään ole mahdollista, keksin ryhtyä huoraamaan huomiota. Web 2.0:ssa itse kunkin on kerjättävä huomiota saadakseen sitä edes vähän. Ajatus bloggaamisesta on (kuten kaikilla) pyörinyt päässä pitkään, mutta en ole tiennyt mistä bloggaisin.

Käyn para-aikaa mielenkiintoista visualisointiseminaaria ja se herätti minut ajattelemaan datan visualisointia. Visualisointi ja käppyröiden piirtäminen on itseasiassa ihan hauskaa, ja ainakin itse visuaalisena ihmisenä hahmotan asiat paremmin kuvien kuin esimerkiksi numeroiden kautta. Näitä on tullut jonkun verran näprättyä ja olen huomannut, että automaagisten käppyröiden generointitaidot ruostuvat jos niitä ei käytä.

Julkisuudessa on ollut puhetta julkisen datan käyttämisestä osana kansalaiskeskustelua. Oma fiilikseni näin hienoista puheista on, että mitään ei tapahdu ellei asioita vie ihan itse eteenpäin. Hence, tämä blogi.

Blogin sisältö näyttää olevan varsin opiskelu- ja Aalto-painotteinen ainakin lähitulevaisuudessa. Takataskustani löytyy jänniä ideoita ja olemassaolevia kuvia opiskelun ohella tehdyistä jutuista. Muutakin on tarkoitus tehdä, mikäli löydän intoa ja saan blogausmyllyn pyörimään.

Mikäli satut tietämään jänniä datasettejä (numeerisia eli ei), jotka saattaisivat kiinnostaa minua, ota ihmeessä yhteyttä. Myös hyviä ideoita saa kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti